Wat is crossfit en waarom moet jij het proberen?

Help! Ik heb geen spierpijn na mijn training
TRINGGG… Je wordt wakker, ramt nog een paar keer op je snooze-knop en rekt je eens goed uit. Wanneer je daarna uit bed stapt, voel je het gelijk. Die training van gisteren hakt er flink in. Elke keer dat je die dag opstaat uit je stoel, word je herinnerd aan de squats van gisteren. Stel je nu eens voor dat je drie weken later wakker wordt en dezelfde spierpijn verwacht na een training, maar wanneer je uit bed stapt voel je… niets. Geen spierpijn. De kans is groot dat je je afvraagt of je gisteren wel goed getraind hebt. Is spierpijn het bewijs van een goede training?

Crossfit proberen? Dit moet je weten!
In de tijden waarin we leven met het COVID-19 virus, lijkt ’thuiswerken’ en ‘binnen blijven’ het nieuwe normaal. Het lijkt alsof de hele samenleving op pauze wordt gezet. Des te belangrijker dat jij je lichaam in beweging houdt, zowel voor je fysieke als mentale gezondheid. ‘Bewegen’ hoeft niet altijd lang te duren. Het kan immers zijn dat je na die lange werk- of schooldag geen zin meer hebt om úren te sporten of te bewegen. Lekker ‘bankhangen’ krijgt al snel de voorkeur. Toch betekent dit niet dat er geen andere mogelijkheden zijn. Neem nou Crossfit.

Wat is spierpijn?
Door training ontstaat er schade aan je spieren. Er komen haarscheurtjes in je spieren en spieraanhechtingen kunnen beschadigd of uitgerekt zijn. Deze spierschade brengt pijn met zich mee die we spierpijn noemen. Maak je overigens geen zorgen, want deze schade wordt door je lichaam weer hersteld.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *