Spierverlies voorkomen en spiermassa behouden doe je zo

Vier redenen waarom ’s ochtends sporten vanaf nu in jouw dagelijkse ritueel hoort
Je hebt mensen die zweren bij ’s ochtends sporten en je hebt mensen die al afhaken bij de gedachte. De laatste groep verklaart mensen voor gek die om 6 uur opstaan en gelijk de sportkleren aantrekken voor een vroege workout. Terwijl voorstanders lachend zeggen: “Je weet niet wat je mist”. Business coach en tevens sportfanaat John Sportel schaart zich bij de groep voorstanders. Hij is fan van ’s ochtends sporten, omdat het volgens hem veel voordelen heeft en ontzettend gezond is. Deze gedachte wordt ook steeds meer door de wetenschap ondersteund. Samen met John lopen we de voordelen van sporten in de vroege ochtend bij langs.

Bang voor spierverlies? Zo zorg je dat je jouw spiermassa behoudt
Doordat sportscholen nu voor de tweede keer gesloten zijn, kan het maar zo zijn dat je al even niet meer fatsoenlijk hebt kunnen trainen. Misschien heb je wat gewichten thuis, maar vaak komt dit niet in de buurt van je workout in de gym. Balen natuurlijk, want dit zou kunnen betekenen dat je te maken krijgt met spierverlies. Maar hoe snel verlies je nou je spiermassa? En hoe voorkom je dit? In dit artikel lees je daar meer over.

’s Ochtends sporten voor een dag vol energie
Sporten in de vroege ochtend geeft energie – zo blijkt ook uit wetenschappelijk onderzoek. Hoe dat kan? Door vroeg op de dag te sporten stimuleer je je bloedsomloop en zorg je ervoor dat je lichaam veel zuurstofrijk bloed door je systeem pompt. Daarnaast maak je tijdens het sporten endorfine aan. Endorfine wordt ook wel een ‘geluksstofje’ genoemd en zorgt ervoor dat je met een lach op je werk verschijnt, terwijl je collega’s de slaap nog uit hun ogen wrijven. John Sportel sport bijna iedere ochtend, meestal rond een uurtje of 6 als de rest van de wereld nog op één ligt. “Ik vind het een heerlijk gevoel om ‘s ochtends te sporten. Het is mijn manier om de motor (mijn lichaam) op te warmen.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *